Bloggar

Britt Mattsson
Jag - en Sommargotlänning. Frilansfotograf som bor i Gävle och har sommarhus i Vallstena. Bloggar om min vardag. Längtar ständigt till ön. Tror att allt är guld och gröna skogar där. Har även en "gävleblogg" : muffinmam.blogspot.se
- den 3 maj 2012, kl 19:03

Favoritminne

Här i Gävle är allt sig likt. Därför har jag beställt två omgångar biljetter till Gotland :) Först åker jag sista helgen i maj med mina tjejkompisar, sen kommer jag och familjen med nattbåten den 1:a juli. Nattbåten var det enda ekonomiskt humana alternativ som fanns, om vi ville slippa betala över 4000 kronor för fyra pers + bil.

Egentligen borde jag vara där nu och beskära rosorna men det får vänta.

Någon Ladingsdignu, som alla gotlänningar känner till och som brukar sätta igång vid den här tiden, har jag inte känt av.

Jag tänker berätta om mitt bästa gotlandsminne. Den drar jag upp varje gång som vi närmar oss Uppsala, på vägen till Nynäshamn.

 

Jag var i Stockholm. På söndagkvällen kom Micke och jag hämtade honom på Söder. Jag hade köpt en citronpaj på ett cafe som inte längre finns. Den skulle vi festa på dagen efter. Jag minns tydligt hur glad jag var att jag köpt den och hur roligt det skulle bli att överraska Micke med den till frukosten.

Bilen var fullpackad. En stor jäkla amerikakoffert upptog hela bagageutrymmet och passagerarsätet. Vi hade köpt huset i Vallstena på våren. Detta skulle bli vår första sommar i huset. Vår första semester i huset. Huset var nyrustat där det var som mest akut att bli det och nu väntade det på att få inredas. Känslan av att vara vuxen och ändå få ha en lekstuga var berusande.

Färjan gick 23.30. Det var på den tiden båtfärden tog 5 timmar om jag inte minns fel, och man kunde få sova kvar på färjan till klockan 06.30 om man sa till i biljettluckan.

Vi gjorde som vi alltid gjort (två gånger tidigare), vi letade upp en ledig golvyta, la våra sovsäckar där, gick till baren, tog en öl, slog oss ner och satte på jukeboxen; Frankie goes to Hollywood.

Sen gick vi och lade oss i våra sovsäckar. Och vaknade till dendäringa dingdongen som var då och som följdes av en kvinna som på underbar sjungande gotlänska sa: "Godmorgon mina damer o herrar. Klockan är nu.....osv"

Jag låg kvar i sovsäcken och trodde knappt att det var sant att jag hade ett hus på Gotland.

Detta är ett av mina favoritminnen alla kategorier.Här ska kommentarerna till forumet komma in via ajax, fungerar inte detta så har du en gammal webbläsare eller fel inställningar. läs mer här...
Britt Mattsson
Bor: Gävle och Vallstena.
Familj: Sambo och två barn.
Yrke: Fotograf.
Intressen:
Motto: Hellre mångfald än enfald

 

Blåljus - senaste nytt om brott och olyckor


Valet204


 

Gotland.netMånadens bild

FRÅGAN

Så här i efterhand, är du nöjd med hur du röstade?

Ja
Nja. det blev kanske inte riktigt som jag tänkt mig.
Hur tänkte jag?

 

Alltid aktuell webb-tvLokala nyheter i mobilen: mobil.helagotland.se

 

 

GT-klotet 2014Tipsa oss! tips@helagotland.se 0498-202460

Om tipsfunktionen>>


Läsa dagens tidning? Klicka nedan!


Gotlands Allehanda som e-tidning

Gotlands Tidningar som e-tidning
Charter
LMS
Hotel

 

Länk till gotland.net


Webbkameror

Länk till Gotlands Medias läsarpanel
Tyck till om det redaktionella innehållet och om annonser i GA, GT och på helagotland.se


Idag serveras: